Narodna Skupština Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici predlog izmena i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji na osnovu kojih je Bor dobio status grada.

Veliku zahvalnost za podršku u ovom procesu dugujemo predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić, Narodnoj Skupštini Republike Srbije i narodnim poslanicima Studenki Kovačević, Nataši Mihailović Vacić, Dejanu Radenkoviću i Darku Laketiću, Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, kao i svim građanima, od danas, grada Bora.

Obećanje koje smo dali, nakon uloženog truda, rada i zalaganja, ispunjeno je. Naš grad će, dobijanjem ovog statusa, ostvariti benefite koje ćemo svi zajedno u narednom periodu osetiti. Ovim će Bor dobiti mogućnost za veći napredak, otvoriće se vrata za perspektivniju budućnost u kojoj ćemo svi zajedno raditi na jačanju prosperiteta i napretka grada i svih nas koji smo njegov neodvojiv deo.“ rekao je predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić.

Bor je status grada prvi put dobio 1947. godine, a danas, 71 godinu posle, sa ponosom ponovo postaje grad i administrativni i privredni centar borskog okruga.