Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Bor, posle redovnih lokalnih izbora, odbornici su, nakon polaganja zakletve, izabrali novo rukovodstvo opštine Bor. Dosadašnji predsednik opštine, Aleksandar Milikić, nastaviće da obavlja tu funkciju i u naredne četiri godine, a njegov zamenik biće Branko Perić, odlučeno je danas većinom glasova SO Bor.
Skupštinskom većinom za predsednika Skupštine opštine Bor izabran je Dragan Žikić, a njega će menjati Milan Stojanović. Na sednici je izabrano i devet članova Opštinskog veća u kome će biti Slaviša Frišković, Boban Janošević, Ljubiša Repeđić, Danijel Aleksić, Dobrica Đurić, Tamara Paunović, Milena Stanojković, Igor Janković i Srećko Zdravković.
U svom obraćanju, predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić rekao je da će biti predsednik svih građana.
U narednim godinama pred nama su ozbiljni izazovi, a najznačajniji je otvaranje rudnika bakra “Čukaru peki”. Prioritet će nam biti i rešavanje problema koje imaju javna preduzeća poput „Toplane“ i „Vodovoda“ koji su opterećeni velikim gubicima.“ rekao je predsednik opštine Aleksandar Milikić i dodao da predstoji rešavanje stanja u javnom sektoru, kao i razvoj privrednog ambijenta i infrastrukture kako u selu, tako i u gradu.
Novoizabrani predsednik SO Bor Dragan Žikić istakao da će ovu funkciju, zajedno sa ostalim odobornicima, obavljati u interesu građana opštine Bor na fer i korektan način uz poštovanje institucije Skupštine opštine Bor.