Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas opštinu Bor, po drugi put u proteklih mesec dana. Ministar je sa predsednikom opštine Aleksandrom Milikićem, njegovim saradnicima i predstavnicima RTB-a Bor obišao osnovnu školu „3.oktobar“, kojoj je uručio novu opremu za fiskulturnu salu u sklopu akcije „Oprema za 100 fiskulturnih sala u Srbiji“ koju sprovodi ovo ministarstvo.
Dosta toga je pre 32 dana rečeno da će se uraditi u opštini Bor, ne samo kada je reč o sportskoj infrastrukturi, već i o omladinskoj politici. Imao sam priliku da obiđem završetak radova, tj. mogu reći, „šminkanje“ omladinskog kluba, koji je zaista bio jedna loša slika omladinske politike Bora, a danas kada sam otišao bilo mi je zaista puno srce. Pre 30 dana smo bili pred vratima jako lošeg objekta gde smo najavili njegovo renoviranje, a danas, kada odete, vidite zgradu koja zadovoljava sve potrebe omladinskog sektora i pokazuje na koji način predsednik, njegov tim, ali i svi građani gledaju na omladinsku politiku. Najavili smo pre 30 dana da nam je glavni cilj da u narednom periodu poboljšamo uslove mladih na teritoriji opštine Bor, i to kako mladi provode svoje slobodno vreme. Sređivanje omladinskog kluba je samo jedna u nizu akcija koje smo najavili, i koju završavamo, gde pokazujemo da sa reči prelazimo na dela i pokazujemo konkretne rezultate. U cilju svega toga nastavljamo akciju doniranja sportske opreme i rekvizita u 15% fiskulturnih sala širom Srbije. Želja nam je da te sale dobiju novu opremu i rekvizite, gde ćemo u jednom delu obnoviti izgled same fiskulturne sale, motivisati profesora fizičkog vaspitanja da ima najkvalitetniju i najmoderniju sportsku opremu, da poboljšamo kvalitet časa, a onda da decu motivišemo da sport bude njihov način kulture, vaspitanja i izbor ka zdravijoj naciji.„rekao je ministar Udovičić.
O planiranim aktivnostima u našoj opštini, ministar je najavio investicije u spoljne bazene, kao i fiskulturnu salu u Zlotu.
Najavili smo postavljanje rasvete na sportskim bazenima, za šta čekamo malo bolje vremenske uslove da to završimo, a u selu Zlot će se opremiti fiskulturna sala i time želimo da podstanemo mlade ljude da sport bude njihov izbor.„istakao je ministar Udovičić. Predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić naglasio je važnost razvoja sporta i omladinske politike.
Zdravo društvo mora da se bazira na sportu i pokazalo se, evo i na primeru ministra, da su svi sportisti veliki ljudi. Interes lokalne samouprave jeste da sport vodimo na visokom nivou, a investicija u sport je investicija u budućnost. Pored direktne investicije u razvoj sporta, kroz finansiranje i sufinasiraje klubova u iznosu od 45 miliona dinara, predvideli smo da školstvo podignemo na viši nivo. Investiraćemo i urediti sve škole koje su preostale da se srede u 2018.godini, kao i fiskulturne sale i sve objekte gde se mladi ljudi bave sportom. U 2018.godini smo bacili akcenat na sređivanje otvorenih terena i bezbednost dece, i to je zaista prioritet, jer svako dete koje se danas nađe na terenu je sutra potencijalni šampion, koji će predstavljati opštinu Bor kao što to danas radi Bobana Veličković, ali i svi oni koji su u eliti i vrhu sveta i Srbije.“ rekao je predsednik opštine Aleksandar Milikić.
RTB Bor je donirao sredstva za uređenje fiskulturne sale ove škole.
Mi smo okrečili salu i postavili mreže i to je samo početak jedne lepe akcije sređivanja svih sportskih sala u školama na teritoriji naše opštine. Pozivam sve da učestvuju u ovoj akciji, pa da u narednom periodu uradimo i parket u ovoj školi, a siguran sam da će ova deca, koja izrastaju u zdrave, mlade i pametne ljude, to znati da cene.„rekao je, tom prilikom, Nebojša Videnović, direktor Rudnika bakra Bor.