Bor je od danas četvrta opština u Srbiji u kojoj je u postupku reforme Republičkog geodetskog zavoda uveden savremeni informacioni sistem. Pomoćnica u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Darinka Đuran zajedno sa predsednikom opštine Aleksandrom Milikićem i načelnikom borskog okruga Miroslavom Kneževićem obišla je danas borsku Službu za katastar i zvanično pustila u rad novi sistem.
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zaista ima tu čast da sa predednikom opštine, načelnikom borskog okruga i predstavnicima Republičkog geodetskog zavoda označi početak rada informacionog sistema. To znači da svaki papir koji građanin danas podnese u RGZ u boru će se prevoditi u elektronski oblik i moći će u svakom trenutku da zna gde se nalazi kod obrađivača i u kom statusu je njegov predmet. Dobijamo jedan transparentan katastar u boru koji je dostupan građanima, brži i bez čekanja. Ovo je jedan korak u uvođenju reforme katastra. Bor smo izabrali kao jednu od opština koja je među deset najboljih u Srbiji po poslovima ozakonjenja, elektronske dozvole i Bor je zapravo spreman da implementira jedan ovakav sistem.“ rekla je Darinka Đuran, pomoćnica u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić istakao je značaj uvođenja ovakvog sistema.
U narednom periodu na jednom mestu će u digitalnoj formi moći da se nađu sva dokumenta i sve ono što predstavlja potrebe naših sugrađana će se digitalizovati, skratiće se vreme čekanja i vreme dobijanja odgovora u Službi za katastar. Nama je ovo veoma bitno, pokazali smo da smo jedna od deset najboljih opština u ozakonjenju, kao što je rekla potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, a ovo će nam upravo pomoći da budemo još bolji, produktivniji, a našim sugrađanima će vreme čekanja i odgovora biti kraće i efikasnije.“ rekao je predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić.